Ország-világ

2021.10.02. 14:25

Magyarország kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben (videó)

Eddig 13 alkalommal kérték ki az állampolgárok véleményét és vették figyelembe javaslataikat a döntéseknél, intézkedéseknél – emlékeztetett Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton a Facebook-oldalán.

A miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte. Mindenkit arra biztat, hogy mondja el a véleményét és töltse ki a konzultációt, amely a zold.kormany.hu weboldalon érhető el.

Nagy István agrárminiszter a videóban azt hangsúlyozta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programot, amelyhez egyre többen csatlakoznak.

Az élhetőbb környezet megteremtéséért a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik.

Magyarország kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett – emelte ki. Hozzátette:

nemzeti parkjaink a fejlesztéseknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát.

Az agrárminiszter szintén arra kér mindenkit, hogy vegyenek részt az elindított társadalmi párbeszédben.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében.

A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők

- beszélt a részletekről az államtitkár.

Király Nóra, a Zöld Követ egyesület elnöke kiemelte: az emberek véleményének megismerése érdekében fontosnak tartja a párbeszédet. A megosztott javaslatokat a be tudják építeni munkájukba, ezzel segítve, hogy gyermekeink egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek – fogalmazott az egyesület elnöke.

A 12 kérdésből álló kérdőívet november végéig lehet kitölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában