Ország-világ

2021.08.05. 15:27

Tüttő Kata: nem láttam semmilyen problémát ezzel a videóval

Tüttő Kata a tengerből kilovagolós videóját csupán az élete egy érdekes momentumának gondolta.

„Nem gondolom, hogy az emberek zöme ezt problémásnak tartaná. És akkor az a szenzáció, hogy én a magán nyaralásomon, nem közpénzből, hanem a magán jövedelmemből, elmentem egy lovaglásra, egy turistáknak kínált szolgáltatásra.”

– reagált Tüttő Kata egy 168 Órának adott interjúban a botrányára. Karácsony helyettesének szavait értelmezve azt is gondolhatnánk, hogyha egy kormánypárti politikus nyaral a magánvagyonából, akkor a baloldali média nem foglalkozik ezzel.

Tüttő Kata a baloldali lapnak azt is elárulta, hogy csoportos programon vett részt, elmondása szerint nyolcvan eurót fizetett érte. A Magyar Nemzet is érdeklődött a budapesti városháza sajtóosztályán, hogy a főpolgármester-helyettes mennyit fizetett a szolgáltatásért és hogy a program egy magánstrandon valósult-e meg.

A kérdésekre azóta sem érkezett válasz a sajtóirodától,

ami azért is lényeges, mert a Ripost felkeresett egy görög utakkal foglalkozó utazási irodát, ahol több százezer forintot kértek egy néhány órás lovagló programért, azaz rengeteg ember havi fizetésének megfelelő összeget. Az interjúban hangoztatott összeg alapján (80 euró=29 ezer forint) egy akciós programot foghatott ki a főpolgármester-helyettes.

„Ugye én ezt a videót Instagramra tettem föl. A saját oldalamra, ahova személyes tartalmakat töltök fel. Hiszen erre van. Megosztani a fényképeket és videókat. És mivel egy nagyon különleges élmény volt számomra – révén, hogy először voltam tengeri lovagláson – megosztottam a követőimmel.

Én nyilván nem láttam semmilyen problémát ezzel a videóval, csupán az éltem egy érdekes momentumának gondoltam”

– magyarázta a szocialista politikus, aki végül azért törölte a videót, mert megjelentek a kommentelők, akik nagyon gyorsan átlépték azt a határt, amit még elvisel.

„Az én Instagramomat követi a fiam, követik az osztálytársai. És finoman szólva, elég sok tizennyolcas karikás tartalom jelent meg. Itt nemcsak a szexuális utalásokra célzok, – habár volt az is –, hanem arra, hogy a kommentelők egy része nem csupán az én, de gyermekeim halálát is kívánta” – magyarázkodott Tüttő.

Ahogy a lap megírta: Karácsony Gergely helyettese, a baloldali (egyébként MSZP-s) Tüttő Kata egy görög szigeten nyaralt, ahonnan közzétett egy videót arról, hogy lóháton emelkedik ki a tengerből.

Tüttő vagyonnyilatkozataiból mindenesetre az látható, hogy luxuskörülmények között él.

Legutóbbi vagyonnyilatkozatában 15 ingatlant tüntetett fel, 54 milliós megtakarítást állampapírban, ezzel szemben 85 millióval tartozik pénzintézetnek. Gazdasági társaságban érdekeltsége nincs, főpolgármester-helyettesként 1,2 millió forint a fizetése, termőföldjeit tartósan haszonbérbe adja, a hitel a termőföldekhez kapcsolódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában