készülés a tanévkezdésre

2021.08.02. 10:36

Hétfőn megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Címkék#tankönyvek

A kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Üllõ, 2021. augusztus 2. Tankönyveket készítenek elõ szállításra Üllõn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában 2021. augusztus 2-án. Ezen a napon kezdik meg a tankönyvek kiszállítását az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az állam 2020 óta átvállalja az 1-12. osztályba járó valamennyi nappali tagozatos diák tankönyvének árát, ez a költségvetésben több mint 13 milliárd forintos tételt jelent. Mindez a családoktól átvállalt költség, amely így természetbeni juttatás – tette hozzá Rétvári Bence.

Az államtitkár megköszönte a Kello segítségét a járvány elleni védekezésben, hangsúlyozva, a szervezet közreműködésére is szükség volt ahhoz, hogy időben eljussanak a lázmérők, fertőtlenítőszerek és más szükséges felszerelések az iskolákba.

Nagy biztonságot jelentett, hogy van egy állami ellátóhálózat, amely szükség esetén nemcsak a tankönyvek kiszállítását intézi, hanem segít a járvány elleni védekezésben is – mondta Rétvári Bence.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára (j) és Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója a Kello üllői raktárában, ahol sajtótájékoztatót tartottak a tankönyvek kiszállításának megkezdéséről 2021. augusztus 2-án
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Tőczik Zsolt, a Kello ügyvezetője arról beszélt, hogy naponta megközelítőleg 500 iskola jut hozzá a tankönyvekhez, amelyeket augusztus 31-éig szállítanak ki az iskolákba. Hozzátette, hogy a 13,3 millió tankönyv 84 százaléka állami kiadvány.

A könyvek csomagolásához és a szállítások előkészítéséhez – a Kello munkatársain kívül – 500 diákmunkás közreműködésére volt szükség – fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában