Ország-világ

2021.07.26. 19:37

Megkéseltek egy keresztény aktivistát Londonban (videó)

Londonban megtámadták Hatun Tash keresztény menekültet és aktivistát, aki egy demonstráció során Charlie Hebdo feliratú pólót viselt.

A keresztény menekültet és iszlámkritikus aktivistát, Hatun Tash-t vasárnap érte támadás az Egyesült Királyságban a Speaker Corner parkban. Az aktivista korábban Törökországból kellett, hogy elmeneküljön, miután áttért a keresztény hitre, és félt az üldöztetéstől – írja a V4NA hírügynökség.

Tash-t egy fekete csuklyás köpenyt viselő férfi megütötte és egy késsel megszúrta. A támadó ezek után eldobta a kését és elfutott. A parkban üldözőbe vették őket a rendőrök, de nem derült ki, hogy elfogták-e.

Hatun Tash a Defend Christ Critique Islam (DCCI) szervezet aktivistájaként hirdeti a keresztény hitet és kritizálja az iszlámot, ezért Hatunt az elmúlt időszakban számos fenyegetés és támadás érte muszlimok részéről.

Az aktivista a tiltakozásai során kiemeli, hogy milyen a keresztények és a muszlimok reakciója a vallásuk kritizálására. Példának hozza fel a Charlie Hebdo vagy a Kurt Westergaard karikaturista elleni támadásokat és az azzal kapcsolatos reakciókat.

Hatunt korábban is érték már erőszakos támadások, 2020 októberében egy algériai muzulmán migráns eszméletlenre verte a nőt a Speakers Cornerben, miután nyilvánosan mutogatni kezdte a Mohamedről készült Charlie Hebdo karikatúrát.

2020 augusztusában a David Wooddal folytatott élő YouTube-beszélgetés során elárulta, hogy az Egyesült Királyság rendőrsége arra figyelmeztette, hogy veszélyben forog az élete. Az életét fenyegető muszlimok miatt, azt az iránymutatást kapta a rendőrségtől, hogy a továbbiakban ne menjen a Speaker Cornerbe.

A figyelmeztetések ellenére Hatun azóta is rendszeresen nyilvánosan megjelenik és arra biztatja a muzulmánokat, hogy térjenek át a kereszténységre.

Amint arról a RAIR Foundation többször is beszámolt,

a baloldal és a muzulmán közösség által iszlamofóbiával megvádolt személyeket gyakran szabályosan lemészárolják vagy pedig bujkálva kell élniük, elvesztve a karrierjüket és folyamatosan célpontok lesznek.

Hatun célja, hogy továbbra is megmutassa a világnak, hogy az iszlám mennyire intoleráns és veszélyes egy liberális és szabad nemzet számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában