bűnügy

2021.07.06. 15:58

Elítélték Németországban egy pedofil hálózat több tagját

Elítélték kedden Németországban az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású pedofil bűncselekmény-sorozatának több elkövetőjét, az ügy fővádlottját a büntetés letöltése után sem engedhetik szabadon.

A 28 éves informatikust 14 év szabadságvesztésre ítélte a münsteri bíróság. A bűnismétlés veszélye miatt a büntetés letöltése után határozatlan idejű szabadságvesztést jelentő, úgynevezett biztonsági őrizet vár rá.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy 29 esetben súlyos szexuális visszaéléseket követett el élettársa kisfia és más gyermekek ellen.

Bűnpártolás miatt elítélték 46 éves édesanyját is, öt évre.

A férfi és három társa tudatmódosító – úgynevezett K.O. – cseppekkel

elkábított gyermekeket bántalmazott, több esetben napokon át folyamatosan.

Tetteikről felvételeket készítettek, amelyeket az internet bűnözők körében közkedvelt részén, a darkneten terjesztettek. Az elsőrendű vádlott bűntársait 10 év, 11 év hat hónap, illetve 12 év szabadságvesztésre ítélték. Ők is biztonsági őrizetbe kerülnek büntetésük letöltése után.

Az eset az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Münster egy úgynevezett városi kiskertes (Schrebergarten) övezetében történt. Az áldozatokat a fővádlott édesanyjának kiskerti házában bántalmazták. A nőt azért ítélték el, mert tudta, hogy mit művelnek házában, de nem tett semmit a bűncselekmények megakadályozásáért.

Az elsőrendű vádlott 2019 tavaszán bukott le. A rendőrség 30 órányi videóanyagot talált az üggyel kapcsolatban lefoglalt adathordozókon. A felvételeken feltűnő bűnelkövetők utáni nyomozás még nem ért véget, legutóbb júniusban fogtak el egy újabb gyanúsítottat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában