tragikus baleset

2021.01.01. 19:55

Tinédzserek fulladtak meg szilveszter éjjel Bosznia-Hercegovinában

A rendőröket a szomszédok hívták ki, akik délelőtt érkeztek, gyanút fogtak és ezért betörték az ajtót, ám már csak holttesteket találtak.

Nyolc, 18-19 éves fiatal halt meg szén-dioxid-mérgezés miatt szilveszter éjjel egy házban Bosznia-Hercegovinában – tudatták a helyi hatóságok pénteken.

A rendőröket a szomszédok hívták ki, akik délelőtt érkeztek, gyanút fogtak és ezért betörték az ajtót, ám már csak holttesteket találtak. Milan Galic helyi rendőrfőnök arról adott tájékoztatást, hogy feltételezésük szerint halálukat fulladás okozta, de a boncolás után lehet majd biztosat mondani.

A térségben rengeteg a hétvégi ház és a nyaraló, amelyeket szilveszterre, a szórakozóhelyek járvány miatti bezárása miatt nagy számban béreltek ki baráti társaságok, ám sok épületben nincs hagyományos fűtés, sok helyen még áram sem. Ha egy helyiségben tartósan gázfűtőt vagy más, égésen alapuló fűtőberendezést helyeznek el, az gyorsan elhasználja az oxigént, amelynek a helyét alattomosan gyilkoló, színtelen, szagtalan és halálosan mérgező szén-dioxid veszi át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában