összeérnek a szálak

2020.10.07. 06:29

Gyurcsány lánya Iványi marketingese

Saját lánya megélhetéséért is szólalt fel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Országgyűlésben, amikor heves szónoklatban támadt a kormánynak Iványi Gábor egyházának állítólagos kivéreztetése miatt. A lánya, Gyurcsány Anna marketingesként dolgozik az Oltalom Karitatív Egyesületnél.

Először önkéntesként dolgozott a hajléktalanszállón – mondta el a Magyar Nemzetnek egy, az Oltalom Karitatív Egyesületnél dolgozó informátor Gyurcsány Anna foglalkoztatásáról.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc lányát kedves fiatal lánynak ismerte meg, de a felső vezetők által védett személynek számított. „Önkéntesként ugyanazt a munkát elvégezte, mint a többiek, még külső szolgálatot is ellátott, amikor az utcán élő hajléktalanokat kellett felkeresni. Továbblépésként a fűtött udvarban dolgozott, azon a helyen, ahová az alkoholos befolyásoltságú hajléktalanokat is beengedték” – emlékezett vissza az egykor ott dolgozó szociális munkás. Hozzátette, hogy Gyurcsány lánya rendkívül gyorsan haladt felfelé a ranglétrán, hamar irodai pozícióhoz jutott.

A lap megtalálta Gyurcsány Anna LinkedIn profilját, ahol az egyesület marketingkoordinátoraként tünteti fel magát. A DK elnöke is megerősítette: lánya valóban az egyesületnél dolgozik.

„Iványi Gábor hajléktalanszállója közkedvelt a szociális munkások köré­ben, ugyanis szociális munkát ellátó intézményektől eltérve kimondottan jó fizetések vannak. Egy átlagos dolgozó nettóban 250-300 ezer forintot is megkeres egy hónapban, ezért is érthetetlenek a kivéreztetésről szóló hírek, ugyanis az állami normatíva biztosítja a szociális munkások kiemelkedő bérét” – árulta el az egykori dolgozó.

A fent említettek tükrében látható, hogy erős kötelék fűzi össze Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkészét a Gyurcsány családdal.

Felmerül a kérdés, hogy egy állami feladatot ellátó hajléktalanszállónak milyen marketingtevékenységet kell végezni, milyen munkakapcsolat van az ellenzék vezérének lánya és Iványi között.

Legutóbb Gyurcsány Ferenc még parlamenti felszólalásában kérte számon a kormányon a MET anyagi nehézségeit.

„Iványi Gábor perben, és ahogy látom, haragban áll önökkel. Azzal a veszéllyel néz szembe, hogy az önök állami közműszolgáltató cége lekapcsolja a gázt, ezért majd nem tud szállást és enni adni a rászorultaknak” – szólalt fel a DK elnöke, aki beszédében azt akarta láttatni, hogy a kormány nem ad támogatást egy szegényeket oltalmazó lelkésznek. A valóság ezzel szemben az, hogy

Iványi Gábor már közel egy évtizede a DK kottájából játszik.

Emlékezetes pillanat volt például, amikor 2012-ben az egyházi jogállását elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolta államfőnek Gyurcsány. 2018-ban Iványi Gábor a szerb határhoz látogatott, ahol a sajtónak szívtelen, aszociális, az éhezőkön segíteni nem akaró állapotokat írt le, miközben tudta, hogy Szerbia felől nyitott a tranzitzóna.

Gyurcsány természetesen egyből megszólalt az ügyben, szerinte a jog erejével éheztették a bevándorlókat.

Az Iványiék és a DK által hangoztatott kivéreztetés és üldözés egyébként olyannyira nem állja meg a helyét, hogy az általa vezetett Oltalom Karitatív Egyesület csak az utóbbi nyolc évben két és fél milliárd forint többlettámogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában