Járvány

2020.05.04. 13:09

Nincs koronavírusos lakó a gyomaendrődi idősek otthonában

Nincs koronavírus fertőzött gondozott a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központ Őszi Napsugár Idősek Otthonában – közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel, miután a helyszínen ellenőrzést tartott a kormányhivatal népegészségügyi osztálya.

Toldi Balázs, mint az intézmény fenntartója elmondta, négy telephelyen összesen 178 gondozottat tudnak ellátni, de mivel telephelyenként egy izolációs szobát ki kellett alakítaniuk, jelenleg körülbelül 170 időskorút gondoznak az otthonokban. Hangsúlyozta, három helyen már elvégezték az ellenőrzést, ott mindent rendben találtak; jelenleg várják, hogy a hétfői vizsgálatról is megkapják a jegyzőkönyvet.

Elmondta, a védőfelszereléseket és a fertőtlenítőszereket a Békés Megyei Kormányhivatal heti rendszerességgel biztosítja; most kaptak adomány formájában két digitális lázmérőt, amellyel az ápolók sokkal gyorsabban tudják elvégezni a rendszeres testhőmérséklet-méréseket.

Az intézményrendszernek 140 alkalmazottja van, de ebben benne vannak a közétkeztetésben dolgozó konyhai dolgozók is – jegyezte meg.

Toldi Balázs elmondta, az otthonokban látogatási tilalom van, az önkormányzat több tabletet vásárolt, hogy a gondozottak videóchat formájában tudják tartani a kapcsolatot családtagjaikkal. Az intézményvezetők elmondása szerint ez sokat segít az idős embereknek a veszélyhelyzet elviselésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában