inkább dolgozni kellene

2019.12.16. 18:31

Kocsis Máté: kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni

A Fidesz frakcióvezetője Facebook-posztban válaszolt Pikó András azon állítására, hogy a kerületi lap csak kormánypárti egyeztetés után jelenhetett meg.

Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira – írja az Origo. A Momentum-közeli exrádiós azt írta saját oldalán, hogy mielőtt kimentek a hírek a Józsefváros Újság nevű kerületi lapban, azokat egyes kormánypárti politikusoknak megküldték egyeztetésre. A nevek között szerepelt Kocsisé is, aki azt írta, nem kellett jóváhagynia az írásokat. „Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz” – tette hozzá, kiemelve, hogy éppen az a HVG foglalkozott elsőként Pikó írásával, amelyiktől a balliberális politikus cikkeket rendelt a kampányban.

Mint ismert, az önkormányzati választást követően lefejezték a helyi médiát, amit jól példáz, hogy Pikó Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével. Ezzel párhuzamosan Gőz Gabriella, Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára a józsefvárosi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett. Az újság első lapszáma botrányos lett.

Pikó András neve tizenkilencszer olvasható a húszoldalas újságban, nyolc fényképet helyeztek el róla a kiadványba, és ezenkívül egy nagyinterjú is olvasható a polgármesterrel.

Inkább dolgozzanak végre

„Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek” – összegzett Kocsis Máté hétfői bejegyzésében, utalva Pikóék másik botrányára. Mint ismert, az általa vezetett önkormányzat egyik első lépéseként megszüntette a 13. havi juttatást a szociális és az egészségügyi dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában