vatikán

2019.11.01. 13:34

Ferenc pápa: a szentek közöttünk éltek

Nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek.

Vatikánváros, 2019. október 16. Ferenc pápa hívõket üdvözöl heti általános audienciájára érkezõben a vatikáni Szent Péter téren 2019. október 16-án. MTI/AP/Andrew Medichini

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrew Medichini

A szentek nem elérhetetlen jelképek, ők köztünk éltek Ferenc pápa szerint, aki mindenszentek ünnepén a Szent Péter téren mondott beszédet péntek délben.

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők „nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek”.

Olyan emberekről van szó – tette hozzá Ferenc pápa -, akik nagyon is a „földön jártak, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit, annak sikereivel és kudarcaival együtt, az Úrban találva meg az erőt, amellyel mindig talpra álltak és folytatták útjukat”.

Ferenc pápa ezeknek a példaképeknek a követésére szólította fel a mai embereket is.

A szentség „ajándék és hivatás” – hangoztatta az egyházfő.

Ferenc pápa halottak napján a Szent Priscilláról elnevezett római katakombákban mutat be misét. A katakombák az első keresztények földalatti temetkezési helyei voltak.

Borítókép: illusztráció / Ferenc pápa hívőket üdvözöl heti általános audienciájára érkezőben a vatikáni Szent Péter téren 2019. október 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában