franciaország elzárkózik

2019.10.18. 10:31

Hitelességi válságot okozhat az uniónak a bővítés leállítása

Hitelességi válságba is sodorja magát az Európai Unió, ha nem képes elindítani a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, hiszen erre ígéretet tettek – mondta Berzi Gergely külpolitikai szakértő.

Berzi Gergely az M1 csatornán emlékeztetett, szinte minden uniós tagállam, illetve az Európai Bizottság és az Európai Parlament vezetői is támogatják a csatlakozási tárgyalások elindítását.

Hozzátette, egyedül Franciaország zárkózik el jelenleg ettől, egyebek mellett jogállamisági problémákat emlegetve. Valójában – vélte Berzi Gergely – Franciaország rövid távon azt szeretné elkerülni, hogy még több bevándorló érkezzen Albániából.

„Macron látszólag migrációpárti politikát folytat, de attól nagyon fél, hogy ha nő a bevándorlás mértéke Franciaországban, annak nagyon súlyos politikai következményei lesznek, s ennek nem ő lesz a nyertese” – fogalmazott.

A francia elnök hosszabb távon arra törekszik, hogy az Európai Unió integráltabb legyen, és nem arra, hogy bővüljön – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában