Illegális bevándorlás

2019.05.29. 16:22

Továbbra is segítik a magyar rendőrök Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét

Fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében.

Továbbra is segítik a magyar rendőrök Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét – közölte a rendőrség szerdán honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleményében azt írták: „a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban”.

Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére.

A Szerbiába induló 33. és az Észak-Macedóniába induló 38. magyar rendőri kontingens tagjait szerdán Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatták.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

A kontingensek terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A 30 rendőrből álló észak-macedón, valamint a 15 rendőrből álló szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában