megtakarítás

2019.05.22. 08:31

Otthon Melege Program: mától pályázhatunk konvektorcserére

A kérelmeket reggel 10 órától, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

Magyarországon csaknem 3 millió konvektort használnak lakások és családi házak fűtésére, ám ezek túlnyomó többsége 20 évnél is idősebb és sokat fogyaszt. Szerdától viszont újra lehet pályázni konvektorcserére az Otthon Melege Program keretében – írja a hirado.hu.

A kérelmeket szerda reggel 10 órától, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. A kiírás szerint nemcsak egy berendezés, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet igényelni támogatást.

A költségek 60 százaléka számolható el, maximum 750 ezer forintot lehet kapni.

Újdonság, hogy mostantól az önkormányzati lakások bérlői is jelentkezhetnek, illetve csökken az adminisztráció.

Nem kell például adás-vételi szerződéssel igazolni, hogy a pályázó tulajdonában van az ingatlan, elég a lakcímkártya másolatát csatolni. És könnyebbség az is, hogy a kivitelezővel nem kell előszerződést kötni, csupán árajánlatot kérni tőle.

Támogatást csak a legszigorúbb, „A” energetikai osztályba tartozó berendezésekre lehet kapni.

A készülékek átlagosan 150 ezer forintba kerülnek, amelyek összege a tervezéssel, az engedélyeztetéssel és a munkadíjjal együtt elszámolható. Így a rendelkezésre álló 2 milliárd forintból csaknem 15 ezer háztartás kaphat támogatást.

Szakértők szerint egy jó cserével akár havi 10 ezer forintot is lehet spórolni a fűtésszámlán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában