Pályázat

2019.03.22. 13:13

Hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programra

A nevezések beérkezésének határideje április 2-a.

Hétfőig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett, a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor-programra.

A Miniszterelnökség közleményében azt írta:

legkésőbb hétfőn, március 25-én kell postára adni a pályázatot mindkét program esetében. A jelentkezések beérkezésének határideje április 2-a.

A programokra 20. életévüket betöltött, legalább középfokú iskolai végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgárok pályázhatnak az anyaországból és a határon túli magyar területekről, akik a magyar közösségek számára hasznosítható tudással, közösségépítésben szerzett tapasztalattal rendelkeznek.

A kiválasztott ösztöndíjasok

a Kőrösi Csoma Sándor-program keretében az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Dél-Amerika, a Dél-Afrikai Köztársaság, Európa, Ausztrália és Új-Zéland, Törökország és Izrael magyar közösségeihez utazhatnak, míg a Petőfi Sándor-program célterületei Bosznia-Hercegovinát, Csehországot, Horvátországot, Lengyelországot, Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát és Ukrajnát érintik.

A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap elérhető a www.korosiprogram.hu, a www.petofiprogram.hu és a www.nemzetiregiszter.hu oldalon.

Az államtitkárság 2013-ban indította útjára a Kőrösi Csoma Sándor-programot, majd 2015-ben annak mintájára a Petőfi Sándor-programot. Előbbi célja a diaszpórában élő magyar közösségek megerősítése, míg utóbbi a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság támogatását tűzte ki célul.

A programok kiemelt célja továbbá a határon túli magyarság Magyarországgal való kapcsolatainak és a nemzeti összetartozásnak az erősítése szerte a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában