kárpátalja

2018.10.22. 17:04

Nemzetiségi viszály szítása miatt indul eljárás az óriásplakátok ügyében

Folyik a bűncselekményhez köthető személyek felderítésére irányuló nyomozás.

Ungvár, 2018. október 20. Eltávolított magyarellenes plakát Ungváron 2018. október 20-án. „Állítsuk meg a szeparatistákat" felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetõinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok reggelre virradóra a fõutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében. Kárpátalja kormányzója az orosz titkosszolgálatok provokációjának tartja a plakátok kihelyezését. MTI/Nemes János

Fotó: Nemes János

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében – jelentette hétfőn az Ukrinform ukrán hírügynökség, az ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.

A Kárpátalja megyei ügyészség közlése szerint október 20-ra virradóra ismeretlenek provokatív tartalmú plakátokat helyeztek el Kárpátalja több községében. Folyik a bűncselekményhez köthető személyek felderítésére irányuló nyomozás – tudatta a hatóság, amely szerint az ügyben nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása címén indított büntetőeljárást, az ukrán büntetőtörvénykönyv 161. cikkének 1. része alapján.

Szombat reggelre ismeretlenek Ungvár, Munkács és Beregszász környékén a főutak mellett óriásplakátokat helyeztek el a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének arcképével, nevével és az őket szeparatistának nevező ukrán nyelvű felirattal.

Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó szerint orosz titkosszolgálati provokáció a magyarellenes óriásplakátok kihelyezése a megyében.

Borítókép: Eltávolított magyarellenes plakát Ungváron 2018. október 20-án. „Állítsuk meg a szeparatistákat„ felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok reggelre virradóra a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében. Kárpátalja kormányzója az orosz titkosszolgálatok provokációjának tartja a plakátok kihelyezését.

MTI/Nemes János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában