gyűlik a feszültség

2018.06.03. 11:43

Migrációkutató: a nyugat-európaiak 84 százaléka bevándorlásellenes

Az úgynevezett középpártok nem hajlandók a súlyának megfelelően kezelni a helyzetet, láthatóan csökken a támogatottságuk, és így a szélsőséges nézetek, radikálisabb megoldások kerülnek napirendre - mondta Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet kutatója.

Motril, 2018. június 2. Fekete-afrikai illegális bevándorló érkeznek a dél-spanyolországi Motril kikötõjébe 2018. június 2-án. A spanyol tengeri mentõszolgálat kis lélekvesztõkön 178 Európába igyekvõ migránst talált az andalúziai Alboran-sziget közelében, az egyikük halott volt. (MTI/EPA/Alba Feixas)

A szakértő az M1 csatornán mondta el, hogy a nyugat-európaiak 84 százaléka bevándorlásellenes egy kutatás szerint, ezeknek az embereknek a politikai képviselete megoldatlan.

Hozzátette: a nyugat-európai országok többségének politikai elitje a migrációs krízist megoldottnak tekinti, úgy vélik, hogy már csak az integráció van hátra. Ehhez képest a lakosság túlnyomó többségében egyre gyűlik a feszültség, és egyre ellenségesebb nézeteket vallanak – közölte.

Speidl Bianka rámutatott: az olaszországi hatalmi változás kifejezi azt az elégedetlenséget, ami a lakosság túlnyomó többségében megfogalmazódott. A többi nyugat-európai országban erre a fordulatra még várni kell, bár helyi szinten, így Bajorországban, már vannak változások – vélekedett.

Borítóképünkön fekete-afrikai illegális bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Motril kikötőjébe 2018. június 2-án.

Forrás: MTI / EPA / Alba Feixas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában