Tragédia

2018.05.18. 14:16

Bátyja szerint üzleti érdek állhat a magyar kozmetikus halála mögött

A magyar sajtó több rokonát, ismerősét is megszólaltatta annak a nőnek, akit kaliforniai szépségszalonjában robbantottak fel még kedden.

Forrás: fb

Krajnyák Ildikó Tiszaújvárosban élő bátyja, a város területgondozási osztályának vezetője nem akart személyes interjút adni, de az origo.hu hírportál telefonon elérte. A férfi megrendülten, sírva mondta el, amit tud.

- A húgom húsz éve él Amerikában, de rendszeresen járt Magyarországra, három hete is itthon volt

- nyilatkozta a testvér, aki beszámolt arról, hogy a nőnek nagy tervei voltak, éppen a most felrobbantott szalonjában akart új profilt kialakítani, és ehhez új gépeket szeretett volna beszerezni.

Mobiltelefonos videófelvételrõl készített kép, amelyen a Krajnyák Ildikó Aliso Viejó-i szépségszalonjának otthont adó épület látható 2017. május 15-én, miután pokolgép robbant a szalonban. Forrás: MTI / AP / Raul Hernandez

Krajnyák László elárulta, húga egyedül építette fel jól menő vállalkozását, napi 14-16 vendéget fogadott, 20 éves korától rengeteget dolgozott. Emellett gondoskodott egyetemista fiáról és az ugyancsak Amerikában élő édesanyjáról is, aki idős, beteg asszonyként állandó segítségre szorul. Hozzátette: azt is tudni véli, ki ölethette meg a testvérét.

- Amikor legutóbb Amerikában jártam, egy férfi bejelentkezett Ildikónál, hogy betársulna a cégébe. A húgom nem akarta a társulást. Biztos vagyok benne, hogy így akarták eltüntetni az üzletből

- állította a férfi, aki azt várja, hogy a konzul, illetve az FBI felhívja őt. László azt is elmondta: Hollandiában tanuló lánya a napokban Amerikába utazik, ahova hamarosan ő is követi.

A férfi azt is elárulta az origo.hu-nak, hogy úgy érzi, szétszakították, hiszen nagyon szoros kapcsolatban voltak testvérével, akivel mindennap beszéltek telefonon.

Senkinek sem ártott, nem voltak ellenségei

Ildikó volt férje, az amerikai Ronilo V. sem tért még magához, hiszen bár elváltak, egy fedél alatt éltek, és jó volt a kapcsolatuk, 20 éves fiukat, Keanu Lászlót is együtt nevelték – erről már a borsonline.hu portál adott hírt. Ő így nyilatkozott a tragédiáról:

– Nincsenek szavak. El sem tudom mondani, milyen pusztító ez a családunk számára. Ez a tragédia örökre megváltoztatja az életünket. A fiam elvesztett egy csodálatos édesanyát, aki tele volt élettel és szenvedéllyel a munkája miatt. A szívünkben fog élni.

– Nem értem, miért vele történt, Ildikó senkinek sem ártott, nem voltak ellenségei. Csodálatos anya és fantasztikus ember volt, szépen élte az életét, és csak becsülni lehetett azért, amit elért – idézte a borsonline.hu az áldozat egyik barátnőjét. – Keanu Rubik-kocka-bajnok volt az egyetemen, imádta az anyját, bele sem merek gondolni, mit érezhetett, amikor felhívták a halálhírrel – tette hozzá az asszony, aki azt is elmondta, hogy Ildikó rengeteget utazott, gyakran járt haza Magyarországra is, mert rajongva szerette testvérét és unokaöccsét, utolsó képeit is otthonról posztolta. – Tudtommal Ildikónak nem voltak ellenségei. Reméljük, elfogják ezt a gazembert, és soha többé nem engedik ki. Ildi két hét múlva lett volna 49 éves – mondta zokogva a barátnő.

Az áldozat, Krajnyák Ildikó háza a kaliforniai Trabuco Canyonban 2018. május 16-án. Forrás: MTI / AP / Amanda Lee Myers

A beol.hu megyei hírportálnak egy Kaliforniában élő magyar nővel sikerült beszélnie, akinek az áldozat jó ismerőse, sőt korábban munkatársa is volt. Éppen emiatt sokan azt hitték Békés megyében, ahonnét elszármazott, hogy ő volt a halálos áldozat. „Nem én haltam meg” – írta ki közösségi oldali profiljára a tragédia után. A nő a helyi média híradásaira hivatkozva érdekes információval szolgált a beol.hu-nak: a férfinek, aki Ildikó korábbi üzlettársa és barátja volt, és akit az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett a rendőrség, még 2009-ben meghalt a felesége. A férj elmondása szerint egy nagy szekrényt cipeltek a lépcsőn, amikor a férfi kezéből kicsúszott a bútor, és halálra zúzta az asszonyt. Akkoriban balesetként kezelték az ügyet, de most felmerült a gyilkosság lehetősége is. A név nélkül nyilatkozó Los Angeles-i nő még arról is beszámolt, Ildikó fia, Keanu László hazautazott az egyetemről, hogy a családjával, köztük az angolul nem beszélő nagymamájával lehessen.

Borítókép: Krajnyák Ildikó Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában