tengeralattjárós gyilkos

2018.03.08. 12:23

Tagadja a gyilkosságot, csak a feldarabolást ismeri el

A vádlott azt állítja, hogy a 30 éves szabadúszó riporter balesetben vesztette életét a Nautilus nevű magán tengeralattjárón, és ő csak a holttest feldarabolásában, valamint a tengerbe szórásában vétkes - közölte az ügyvéd a 12 naposra tervezett bírósági tárgyalás első napján.

Forrás: afp

Tagadja a gyilkosságot és a szexuális bántalmazást, és csak a feldarabolást ismeri el a Kim Wall svéd újságírónő szadista megkínzásával és megölésével vádolt Peter Madsen dán tengeralattjáró-építő, akinek csütörtökön kezdődött meg a bírósági tárgyalása Koppenhágában.

Az ügyészség azzal vádolja az ismert mérnök-feltalálót, rakétatervezőt, hogy házilag barkácsolt búvárhajóján perverz szexuális fantáziája kiélése céljából megkínozta, majd az altestén ejtett számos késszúrással megölte áldozatát, holttestét pedig meggyalázta azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobálta.

Az ügyészség szerint a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a tengeralattjáróján riportkészítés céljából tartózkodó újságírónőt, amit az is bizonyít, hogy olyan szerszámokat vitt magával, amelyek normális esetben nem szoktak nála lenni kihajózáskor. A vádirat szerint Madsen „rendkívül brutális módon” végzett áldozatával.

A svéd újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a magán tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben.

Az ügyészség ténylegesen életfogytig tartó elzárásra, illetve „biztonsági őrizetre” akarja ítéltetni a közveszélyesnek tartott kéjgyilkost.

Borítókép: A gyilkossággal vádolt Peter Madsen 2015. augusztus 17-én

AFP / Uffe Weng / SCANPIX DENMARK / Scanpix Denmark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában