Humánerőforrás

2018.03.06. 13:13

Jobbik: a presztízsberuházásokra költött források töredékéből fejleszthető az egészségügy

A párt számításai szerint a kormány 515 milliárd forintot költött stadionokra, a várberuházásra és plakátkampányokra, s ez az összeg fedezte volna 515 sugárterápiás készülék vagy 4200 CT árát, illetve lefedné 7000 egészségügyi dolgozó 10 éves járulékát és bérét.

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján mindennaposnak nevezte a problémákat az ágazatban.

Példaként hozta a mobil konténerben végzett CT-vizsgálatokat, a kórházi fertőzéseket, illetve azt, hogy a miskolci kórház sugárterápiás készülékére zálogjoga van a banknak.

A politikus számításai szerint a kormány 515 milliárd forintot költött stadionokra, a várberuházásra és plakátkampányokra, s ez az összeg fedezte volna 515 sugárterápiás készülék vagy 4200 CT árát, illetve lefedné 7000 egészségügyi dolgozó 10 éves járulékát és bérét. A forrásból növelni lehetett volna az ágazati dolgozók számát, illetve itthon lehetett volna tartani őket – vélekedett.

Varga-Damm Andrea párhuzamot vont azzal is, hogy Magyarországra az elmúlt 12 évben 10 ezer milliárd forint uniós forrás érkezett, ami megegyezik a második világháború után Németországnak juttatott Marshall segéllyel. A német gazdaság ebből talpra állt és megerősítette alapjait, míg Magyarországon alig változott valamit – mondta a Jobbik jelöltje.

Szerinte ma nem a humánerőforrás a fontos, hanem az, hogy üzleti körök és politikusok haszonélvezői legyenek egy-egy döntésnek. A Jobbik ezt megfordítaná és az embereket állítaná a középpontba – közölte.

A politikus kérdésre nehezen elképzelhetőnek nevezte, hogy pártja részt venne egy esetleges baloldali tüntetésen március 15-én. Mint mondta, saját programokkal töltik a napot, a megemlékezésen túl a Jobbik jelöltjei esküt tesznek a Szent Koronára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában