Választás 2018

2018.03.05. 05:52

Hétfő délután lejár a jelöltállítási határidő

A választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek hétfő délután négy óráig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testület az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vette.

A hétfő délután négy órai határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.

Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell, erre három napjuk van. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, azaz pénteken veszik nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán. Mindezek alapján tehát bár a határidő 16 órakor lejár, az NVI honlapján még egy ideig folyamatosan frissülnek a bejelentett, illetve nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok.

Az NVI internetes tájékoztató oldala szerint már több mint 1600 jelöltet jelentettek be és közel 800-at már nyilvántartásba is vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában