Hosszú áramszünet

2018.02.02. 07:44

Sikerült mindenkit kimenekíteni egy dél-afrikai aranybányából

Épségben felszínre hozták azt a 955 embert csütörtökön egy dél-afrikai aranybánya mélyéről, akik azért rekedtek lent, mert a Free State (Szabadállam) tartomány térségében tomboló vihar miatt előző nap megszakadt az áramellátás.

A mentés első szakaszában csupán 65 embert hoztak ki. Később generátorok segítségével sikerült ugyan részben helyreállítani az áramellátást, de ez nem volt elegendő a munkások biztonságos felszínre hozatalához.

James Wellsted, a Sibanye Gold bánya szóvivője azt mondta, hogy a történteknek nincs halálos áldozata. Néhányan ugyanakkor kiszáradási és vérnyomási problémákra panaszkodtak, de semmi komolyabbra.

A legnagyobb szakszervezeti szövetség, a COSATU közölte, szeretnék, ha a kormány kivizsgálná az esetet. A szervezet szóvivője, Sizwe Pamla hangoztatta, a kormánynak annak érdekében, hogy elejét vegye további baleseteknek, szigorítania kell a szabályozást, az egészségügyi és biztonsági követelményeket.

A bányában 700 méteres és 2200 méteres mélységben fejtik ki az értékes ércet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában