veszélyes

2018.02.10. 08:26

Nébih: Magyarországról származó gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro

Magyarországról származó élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében „robbanásveszélyes” gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

A Nébih honlapján pénteken közölte: az osztrák hatóság bejelentése szerint vállalati önellenőrzés alapján hívják vissza a „Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube”  és a „Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube” 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit.

A hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert az erjedés folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, amely szétrobbanthatja az üveget.

A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel, az érintetteket az osztrák Metro levélben értesíti.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt az árucikkből, saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában