nmhh

2018.02.16. 14:46

Közösségi televíziók és rádiók támogatásáról döntött a médiatanács

A pályázat első fordulójában 30 televízió és rádió számára összesen 186,3 millió forint támogatást ítéltek meg.

Harminc közösségi televízió és rádiók rezsiköltségének támogatásáról döntött heti ülésén a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Programban futó, a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek támogatására meghirdetett 2018-as pályázat első fordulójában 30 televízió és rádió számára összesen 186,3 millió forint támogatást ítélt meg.

Emellett frekvenciapályázatokról is döntött a médiatanács. A Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvenciára beérkezett pályázatok közül mindkét nyilvántartásba vett pályázótól, a Manna Vision Media Kft.-től és a Scaletta Kft.-től is felvilágosítást kért. Ennek teljesítésére a kézbesítéstől számított tizenöt nap áll a pályázók rendelkezésére.

A testület vizsgálta a Tokaj 101,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására érkezett pályázat alaki megfelelőségét is, és ennek nyomán az egyedüliként pályázó Hegyalja Média Kft.-t hiánypótlásra kérte.

A Békéscsaba 98,4 MHz helyi frekvencián hallható kereskedelmi 98,4 Mega Rádió jogosultságát pedig médiaszolgáltatója, a Telekom Békés Kft. kérelmére a tanács öt évre, 2023 júniusáig meghosszabbította – olvasható az NMHH közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában