Aktivisták

2018.02.19. 16:10

Fidesz: megőrizzük Magyarországot magyarnak

Ha nem így teszünk, akkor hazánk is bevándorlóországgá válik – mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs bejelentette azt is, hogy „Nekünk Magyarország az első” szlogennel megindítja kampányát a Fidesz.

Mint elmondta: hétfőtől a Fidesz több tízezer aktivistája indul el, hogy összegyűjtse az egyéni jelöltek indulásához szükséges támogató aláírásokat, és az a cél, hogy minden háztartásba eljussanak. A jelöltjeikről szórólapokat juttatnak el minden postaládába, emellett telefonon, e-mailben is megkeresik támogatóikat, és közterületi reklámokkal is megjelennek.

A politikus hangsúlyozta: a Fidesznek Magyarország az első, mindent meg fognak tenni, hogy megvédjék az országot, megakadályozzák a Soros-terv végrehajtását és a betelepítéseket.

Kiemelte: ebben a küzdelemben a magyarországi ellenzékre nem számíthatnak, ha ők kapnának lehetőséget, akkor habozás nélkül lebontanák a határkerítést, és betelepítenék a migránsokat. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenzék pártjai végighazudták az elmúlt éveket ebben a kérdésben, hiszen először tagadták, hogy létezik bevándorlási probléma, majd a kvótákat és a Soros-tervet is, illetve támadták a határvédelmet, a kerítés felépítését, most pedig azt hazudják, hogy nem bontanák le a kerítést – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs elmondta: szeretnék minél gyorsabban összegyűjteni a szükséges aláírásokat, de az is cél, hogy minél több emberrel közvetlenül beszéljenek. Ilyen értelemben a Fidesz teljes szervezeti ereje erre a feladatra koncentrál a következő napokban – tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre válaszolva „álhírnek, kacsának” nevezte azt az egyik közösségi oldalon megjelent információt, mely szerint a szigetvári választókerületben fideszes aktivistákat keresnek, akiknek 70 forintot ajánlanak az aláírások darabjáért. Hidvégi Balázs arról is kérdezték, hogy a bejegyzés szerint az aláírásgyűjtésnél nem a jelöltre kell elsősorban koncentrálni, hanem arra az üzenetre, hogy Magyarországot megvédjék a bevándorlóktól. A Fidesz kommunikációs igazgatója erről azt mondta: a politikai kampányban fontos kérdés, hogy a választások legfőbb tétjéről beszéljenek.

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint magyar civil szervezetek – köztük egy volt fideszes képviselő nevével fémjelzett szervezet is a választások fokozott ellenőrzését kéri az EBESZ-től egy nyílt levélben, Hidvéghi Balázs azt mondta: már csak Soros György aláírása hiányzik erről a levélről, hiszen ezek a szervezetek egytől egyig Soros érdekeit képviselik Magyarországon, és csak azért támadják a kormányt, mert a Soros-tervet akarják végrehajtani. Egyébként a választás demokratikus, mindenki jöhet ellenőrizni – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz milyen elvárásokkal indul a választásokon, cél-e a kétharmad, Hidvéghi Balázs azt mondta: a választások megnyerése az elvárás, 50 százalék plusz 1 mandátumot akarnak szerezni, arra készülnek, hogy a választásokon az emberek többségének támogatását megszerezve kormányt alakíthassanak. Arra a felvetésre, hogy számítások szerint a választásokra regisztrált 415 ezer határon túli magyar akár két mandátumot is jelenthet a Fidesznek, azt mondta: örülnek, hogy ennyien regisztráltak, ugyanakkor minden szavazat ugyanannyit számít. Kitért arra, hogy a legutóbbi kétharmados győzelem ugyanannyira múlott a kolozsvári mint a Magyarországról érkezett szavazatokon.

„Ez maga maffiabaloldal” – kommentálta a politikus kérdésre válaszolva azt, hogy Czeglédy Csaba a vizsgálati fogságból gyűjt aláírásokat a választásokon való induláshoz. Hozzátette: Gyurcsány és az MSZP bizalmi ügyvédjéről van szó, aki így akarja elkerülni, hogy kivizsgálják a bűnügyeit.

Arra a kérdésre, hogy Jávor Benedek európai parlamenti képviselő által megszerzett jelentés szerint a kormány már 2011-ben elismerte Brüsszelben, hogy a tao közpénz, itthon viszont éppen az ellenkezőjét állította, Hidvéghi Balázs úgy reagált: „a kampány elkezdődött Brüsszelben is”. Hozzátette: Jávor Benedek Karácsony Gergely embere Brüsszelben, és mindketten „Soros emberei”. Hangsúlyozta: a tao rendszer egy olyan pozitív támogatási rendszer, amely cégeket tesz érdekeltté társadalmi célok támogatásában.

Szintén kérdésre, hogy miért van szükség van az Elios-ügy kapcsán a fideszes politikusoknak kiadott kommunikációs sorvezetőre, a Fidesz e területért felelős igazgatója azt mondta: azért, mert a Fidesz egy jól szervezett párt, ahol mindenféle témában rendszeresen küldenek képviselőiknek, tagjaiknak háttéranyagot, kommunikációs sorvezetőt, tanulmányokat. Ez teljesen természetes, így működik egy politikai párt – tette hozzá.

Arról, hogy Elios-ügyben sajtóhírek szerint a Miniszterelnökség csaknem 1 milliárdot adott az önkormányzatoknak a projektekhez, Hidvéghi Balázs azt mondta: az Elios-jelentés egy kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a választási kampányba. Hozzátette: az, hogy a közvilágítás több településen modernizálódott, és ehhez akár állami forrásokat is igénybe vettek, nagyon helyes, a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében miért nem beszélt az oktatás és az egészségügy helyzetéről, úgy reagált: a kormányfő beszélt az eredményekről, és ebben benne van ez a két terület is. A politikus az elmúlt időszak egészségügyi és oktatási fejlesztéseit sorolva jelezte: az a cél, hogy ezt a kiszámítható, lépésről lépésre haladó politikát folytassák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában