Ultimátum

2018.02.07. 14:58

Fidesz: a belga kormányfő nyilatkozata jelzi a kötelező kvóta veszélyét

Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: „ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak.

A Fidesz szóvivője szerint a belga miniszterelnök nyilatkozata jelzi azt a veszélyt, hogy Brüsszel mindenáron keresztül akarja verni a kötelező kvótát a tagállamokon.

Puskás Imre ezt azzal kapcsolatban nyilatkozta, hogy Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: „ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak, s ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.

A Fidesz szóvivője szerint Brüsszelt egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy vannak tagországok, amelyek nem értenek egyet a kötelező kvótával.

Emlékeztetett: a visegrádi országok már sokszor kinyilatkoztatták, hogy kifejezetten elutasítják a kötelező kvótát. A belga miniszterelnök nyilatkozata viszont azt jelzi, hogy ha kell, Brüsszel a visegrádi országok akarata ellenére is elfogadná a migránsok kötelező betelepítési rendszerét – mondta Puskás Imre.

Szerinte „újra a Soros-terv egy pontjának a megvalósulásáról” van szó. Soros György ugyanis már 2015-ben azt javasolta Brüsszelnek, hogy hozzon létre olyan mechanizmust, amellyel a bevándorlókat felső korlát nélküli kötelező rendszerben osztanák szét az európai uniós országok között – fejtette ki.

A szóvivő hozzátette: Brüsszel a gazdasági migránsok legalizálását tervezi, mindez pedig azt jelenti, hogy az EU meghívót küld több tízmillió migránsnak. Ha ők beérkeznek az EU-ba, az unió pedig elfogadná a kötelező kvótát, akkor felső korlát nélkül osztanák szét ezeket a migránsokat a tagállamokba – mondta.

„Ha ez megtörténne, akkor Magyarország nagyon gyorsan egy bevándorlóországgá válna. Ezért nekünk a kötelező kvótát meg kell akadályoznunk, Magyarországot meg kell védeni, és sajnos az is látszik, hogy ebben a munkában nem számíthatunk az ellenzékre” – jelentette ki a fideszes politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában