büntetőeljárás

2018.02.27. 14:57

Drogterjesztő bűnszervezetet számoltak fel Nógrádban

Nógrád megyében olyan kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet számoltak fel, amely Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Pest, Zala és Somogy megyére is kiterjesztette tevékenységét.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: lezárták a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Az ügyben huszonöt ember ellen folyik büntetőeljárás, nyolcan előzetes letartóztatásban vannak közülük.

Tizenhárom – őrhalmi, endrefalvi, mohorai, hugyagi és salgótarjáni – vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények, tizenkettő ellen kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények miatt javasolnak vádemelést.

A házkutatásokon csaknem egy kilogramm különböző színű port és kristályos anyagot, több mint kétkilónyi növényi törmeléket, valamint kábítószer és pszichoaktív anyag előállításához, értékesítéséhez szükséges tárgyakat és készpénzt foglaltak le. A 32 éves O. Attila salgótarjáni lakhelyén a rendőrök egy a drog előállítására kialakított helyiségre is bukkantak.

A nyomozás adatai alapján a 27 éves őrhalmi K. Attila 2017 januárja előtt különböző kábítószereket és pszichoaktív anyagokat szerzett be és értékesített, majd a beszerzésre és továbbértékesítésre hálózatot alakított ki.

A kábítószerből 2016 őszén két nő is fogyasztott. Ők ezután – a szakértői vélemény szerint emiatt – életveszélyes állapotba kerültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában