Dinamit

2017.12.12. 17:14

Benzinkútnál kíséreltek meg merényletet Görögországban

Dinamittal próbáltak meg felrobbantani ismeretlen támadók egy benzinkutat Görögországban kedd hajnalban, de a biztonsági óvintézkedéseknek köszönhetően a tartályok nem robbantak be, és senkinek nem esett bántódása.

Mihalisz Kiuszisz, a célba vett benzinkút tulajdonosa – egyben a görög benzinkutasok szövetségének elnöke – elmondta: a támadók célja az volt, hogy embereket öljenek, és csodával határos, hogy senkinek nem esett bántódása.

A benzintöltő oszlopokon jól működtek a biztonsági berendezések, csupán a töltőcsapok kaptak lángra, de a tűzoltók mindent el tudtak oltani – mondta el a Skai televíziónak Kiuszisz, aki a családjával közvetlenül a benzinkút feletti lakásban lakik Athéntól délre.

A biztonsági óvintézkedéseknek köszönhetően nem robbantak be a benzintartályok, de a detonációt 2,5 kilométeres körzetben hallani lehetett.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint két, maszkot viselő támadó érkezett motorral a benzinkúthoz, amelynek bejárata elé egy dinamitot tartalmazó csomagot helyeztek.

Mihalisz Kiuszisz azt gyanítja, hogy a görög üzemanyag-maffia állhat a támadás mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában