Illegális bevándorlás

2017.10.15. 12:12

Nézőpont: a V4-ek talán még sosem voltak ilyen egységesek

Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország sosem látott egységben lép fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció – mutatott rá Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője.

A szakértőt az M1 csatornán vasárnap azzal kapcsolatban kérdezték, hogy péntektől kétnapos tanácskozást tartottak a visegrádi országok (V4) államfői Szekszárdon . Megjegyezte: a V4-országok kormányfői ugyancsak pénteken Pozsonyban a migrációpolitikai elképzelésekről is egyeztettek, és jövő csütörtökön kezdődik az európai tanácsi csúcs, amelyen a kormány- és államfők megvitatják az uniós menekültügyi reform fontos elemeit is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke „nem véletlenül” invitálta munkavacsorára egy nappal korábbra, szerdára a V4-ek kormányfőit, ahol arról próbálja majd meggyőzni őket, hogy országaik tegyenek eleget a migrációs kvótákban foglaltaknak. Ez is mutatja, hogy a visegrádi országokat nagyon komolyan veszik Brüsszelben – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában