Nyert a csapata

2022.10.05. 22:47

Hordágyon vitték el Gulácsit a Leipzig meccséről (videó)

A három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig 3-1-re legyőzte otthon a skót Celtic Glasgow együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Gulácsi Pétert hordágyon vitték le a pályáról

Forrás: AFP

Fotó: Ronny Hartmann

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik egyformán a kezdőcsapatban kapott lehetőséget szerdán, de előbbi csak 13 percet töltött a pályán, mert egy ártatlan szituációban, passz közben teste kicsit megtekeredett, majd elesett és jobb lábát fájlalta. 

A kapus hordágyon hagyta el a pályát, a kapitányi karszalagot pedig Orbánnak adta.

"Gulácsi térde súlyosan megsérült, csapatkapitányunknak elszakadt a jobb elülső keresztszalagja, és hosszú kihagyás vár rá. A következő napokban további vizsgálatokra kerül sor"

 - tájékoztatta a klub az M1-et.

A lipcsei szurkolók a sérülés után Gulácsi nevét skandálták a stadionban: 

A Leipzig egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki - a középpályán Szoboszlai nagy lendülettel és kedvvel futballozott -, majd a 18. percben Nkunku a kapuba talált, de les miatt akkor még nem került előnybe a házigazda csapat. A támadó aztán kilenc perccel később már vezetéshez juttatta a lipcseieket. Közben azért a Celtic sem adta fel, a cserekapus Janis Blaswich nem unatkozott, több komoly védeni valója is akadt.

A második félidő skót találattal kezdődött - a félpályánál történt labdaszerzéssel induló akciót Jota fejezte be -, erre válaszként Szoboszlai pörgette fel a Leipziget. A magyar középpályás előbb formás akció végén a kapufát találta el, majd remek átlövéssel bombázott a hálóba, de mivel egyik társa lesen volt és takarta a kilátást a vendégek kapusa előtt, ebből sem lett érvényes gól. Nem úgy a 64. percben, amikor Szoboszlai labdaszerzés után azonnal kiugratta André Silvát, aki ismét vezetéshez juttatta a németeket. Ment a Celtic előre, a Leipzig pedig sorra vezette a kontrákat, André Silva a 77. percben újfent eredményes tudott lenni. A lefújásig maradt a jó iram és az élvezetes játék, az eredmény azonban már nem változott.

 

Orbán végigjátszotta a mérkőzést, Szoboszlait a 82. percben cserélték le.

 

Az RB Leipzig két vereség után első pontjait szerezte a csoportkörben. A Celtic Glasgow továbbra is nyeretlen, a skótok egy ponttal a négyes utolsó helyén állnak.

Az E csoport kora esti összecsapásán a Salzburg Noah Okafor 71. percben, büntetőből lőtt góljával legyőzte a Dinamo Zagrebet. A Salzburg két döntetlent követően nyert, azaz megőrizte veretlenségét. A Dinamo Zagreb egy győzelem után másodszor maradt alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában