NBA

2022.08.25. 13:30

Kobe Bryant özvegye 16 millió dolláros kártérítést kap

Egy Los Angeles-i bíróság 16 millió dolláros kártérítést ítélt meg a 2020-ban helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant kosaraslegenda özvegyének.

Vanessa Bryant, Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónak, az NBA volt tagjának felesége a helikopter-balesetben elhunyt férjéről beszél a Los Angeles-i Staples Centerben tartott megemlékezésen 2020. február 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Etienne Laurent

Vanessa Bryant és felperes társa, Chris Chester - aki feleségét és lányát veszítette el a tragédiában - azért ment a bíróságra, mert a két és fél évvel ezelőtti tragédia helyszínén dolgozó mentősök és rendőrök az ott készülő képeket, amelyeken többek között a Los Angeles Lakers klasszisának, és lányának, Giannának a holtteste látható, a kollégáknak küldözgették, de volt, aki egy pultosnak mutogatta azokat egy bárban.   

Az esküdtszék megállapította, hogy ezzel megsértették a felperesek magánélethez fűződő jogát, és súlyos érzelmi károkat okoztak.   

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter 2020. január 26-án Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Forrás: MTI

Címkék#Kobe Bryant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában