Járvány

2021.05.21. 13:10

Több mint nyolcmilliárd eurós veszteséggel számolnak az UEFA-nál

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) több mint nyolcmilliárd eurós bevételkieséssel számol a koronavírus-járvány által sújtott, 2019-től 2021-ig tartó időszakra az élvonalbeli és az alsóbb osztályú nemzeti bajnokságokat illetően.

Az UEFA legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy

a kontinens elsőosztályú versenysorozatai esetében 7,2 milliárd, míg az alacsonyabb osztályú bajnokságoknál 1,5 milliárd eurós bevételkiesésre lehet számítani.

A belépőjegyek értékesítésének hiánya önmagában négymilliárd eurós mínuszt jelentett, a „szponzorációs és kereskedelmi bevételek” mértéke pedig az UEFA számításai szerint 2,7 milliárd euróval csökkent.

Tavaly nyáron az átigazolásokra fordított összeg 39 százalékkal volt kevesebb a 2019-eshez képest, míg

az idén januári átigazolási időszakban a 2020-assal összevetve 56 százalékkal csökkent az az összeg,

amelyet az egyesületek új játékosok szerződtetésére kifizettek.

A jelentés szerint az elmúlt év eleje óta 24 ország 15 első- és 37 másodosztályú klubja került olyan súlyos pénzügyi válságba, hogy nem tudta folytatni a bajnokságot, vagy csődeljárással kellett szembenéznie. Az eddigi legrosszabb évben, 2011-ben 34 ilyen egyesületről tudott az UEFA.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában