a 6. ember

2021.05.25. 11:07

Még nem fordult elő ilyen az NBA történetében

Jordan Clarkson, a Utah Jazz játékosa nyerte a legjobb hatodik embernek járó elismerést az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CA, USA - MAY 08: Jordan Clarkson arrives at the Fashion Nova x Cardi B Collection Launch Party held at the Hollywood Palladium on May 8, 2019 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto / Image Press Agency

Fotó: Xavier Collin

A 28 éves irányító nagy fölénnyel végzett az élen a szavazásban, amelyben 100 szakíró és televíziós szakember adta le a voksát.

Közülük 65-en tették az első helyre Clarksont, aki így 407 ponttal nyert.

Az alapszakaszgyőztes csapat erejét mutatja, hogy a második helyen is egy Jazz-játékos végzett, Joe Ingles 272 pontot (34 első hely) kapott.

Az NBA történetében első alkalommal fordult elő, hogy az első két helyen csapattársak végeztek a szavazáson.

 

Clarkson – aki első Jazz-játékosként nyerte el a díjat – az idei alapszakaszban 68 mérkőzésen – egyetlen kivétellel a kispadról beszállva – karriercsúcsot jelentő 18,4 pontot, 4 lepattanót és 2,5 gólpasszt jegyzett átlagban.

Forrás: MTI

Borítókép: Clarkson egy 2019-es hollywoodi divatbemutatón

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában