New York-i tenisztorna

2020.08.27. 11:30

Djokovic megállíthatatlan

A világelső Novak Djokovic újabb könnyed győzelmet aratott a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna férfi versenyének szerdai játéknapján.

(FILES) In this file photo taken on February 24, 2020 Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Tunisia's Malek Jaziri during round 1 of the Dubai Duty Free Tennis Championships in the United Arab Emirates. - World number one Novak Djokovic withdrew from doubles on August 23, 2020 at the Western & Southern Open in New York, citing neck pain. The top-seeded Serbian was still scheduled to open singles play on Monday against qualifier Ricardis Berankis of Lithuania after a first-round bye. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Sahib

Az első helyen kiemelt szerb játékos mindössze négy gémet veszített a német Jan-Lennard Struff elleni, bő egyórás mérkőzésén, és nyolcadik elődöntőjére készülhet ezen a viadalon. Fináléba hatszor jutott korábban, de csak egyszer győzött.

A legjobb négy között a spanyol Roberto Bautista Agut lesz az ellenfele az idén még veretlen (21 mérkőzés/21 győzelem) Djokovicnak.

Oszaka visszalépett, törölték a teljes csütörtöki programot

Néhány órával azt követően, hogy Oszaka Naomi elődöntőbe jutott a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna szerdai játéknapján, a rasszizmus ellen tiltakozva visszalépett.

„Elsősorban fekete nő vagyok, csak aztán sportoló” – írta közösségi oldalán a japán anyától és haiti apától származó játékos.

„Mint fekete nő úgy érzem, sokkal fontosabb dolgokra kell azonnal ráirányítani a figyelmet, mint a teniszemre”.

A 22 éves japán játékos úgy véli, semmilyen komoly eredménye nem lesz annak, hogy nem lép pályára, de – mint indokolta döntését – ha párbeszéd kezdődik egy „nagyrészt fehér sportban”, az egy lépés a helyes irányba.

Oszaka, akinek a belga Elise Mertens lenne az ellenfele a legjobb négy között, azonnal támogatásra talált játékostársai körében, aminek az lett az eredménye, hogy a szervezők úgy döntöttek, egy napra felfüggesztik a játékot.

„A tenisz együttes álláspontot képvisel a faji egyenlőtlenségek és a társadalmi igazságtalanságok ellen, amelyek ismét előtérbe kerültek az Egyesült Államokban” – indokolta döntését közös közleményében a női tornákat szervező WTA, a férfi versenyeket szervező ATP és a sportág amerikai szövetsége, az USTA.

Észak-Amerikában az váltotta ki a sportolók újabb figyelemfelkeltő tiltakozáshullámát, hogy Wisconsin állam Kenosha nevű városában a rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit vasárnap este, emiatt tüntetésekre, összecsapásokra került sor. Szerdán a Milwaukee Bucks sem lépett pályára az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, majd az egész szerdai programot törölték a ligában, de a tengerentúli baseball-liga (MLB) három mérkőzése is elmaradt emiatt.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak (4,7 millió dollár összdíjazás):

Djokovic (szerb, 1.)-Struff (német) 6:3, 6:1

Cicipasz (görög, 4.)-Opelka (amerikai) 5:6-nál Opelka feladta

Raonic (kanadai)-Krajinovic (szerb) 4:6, 7:6 (7-2), 7:5

korábban:

Bautista-Agut (spanyol, 8.)-Medvegyev (orosz, 3.) 1:6, 6:4, 6:3

Az elődöntőben: Djokovic-Bautista Agut, Cicipasz-Raonic

nők (1,9 millió dollár összdíjazás):

Azarenka (fehérorosz)-Dzsabur (tunéziai) 7:6 (11-9), 6:2

Konta (brit, 8.)-Szakkari (görög, 13.) 6:4, 6:3

korábban:

Oszaka (japán, 4.)-Kontaveit (észt, 12.) 4:6, 6:2, 7:5

Mertens (belga, 14.)-Pegula (amerikai) 6:1, 6:3

Az elődöntőben: Mertens-Oszaka (a japán játékos nem áll ki), Konta-Azarenka

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában