Járvány

2020.03.24. 11:00

Zárt kapuk mögött fejezhetik be az angol bajnokságot

A játékosok elfogadták, hogy a bajnokság befejezésének egyetlen módja a mérkőzések zárt kapuk mögötti lebonyolítása – az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetségének (PFA) igazgató-helyettese szerint.

Bobby Barnes többek között arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt az angol szövetség, a liga és a Premier League már egyetértésre jutott abban, hogy az idényt határozatlan időre kitolják. A mérkőzések lejátszását korábban legalább április 30-ig elhalasztották. Barnes hozzátette: a megszorítások, korlátozások miatt a játékosok realistán állnak az idény befejezéséhez.

„Egy ideális világban tömegek előtt játszanánk, de ez most az az eset, amelyben nincs alternatíva. Ez most nem ideális világ, és azok a játékosok, akikkel beszéltem, elfogadják, hogy ennek kell történnie”

- utalt a zárt kapus mérkőzésekre.

Kiemelte, hogy

bár a labdarúgás a nézőkért van, de a játékosok legtöbbjének a bérét elsősorban a televíziós jogdíjakból tudják előteremteni a klubok.

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője is megfertőződött az új koronavírussal. A 66 éves tréner a Twitteren jelentette be, hogy pozitív eredményt hozott a tesztje és „gondos kezekben van, kórházban ápolják”. Egyúttal arra kérte a szurkolókat, ne aggódjanak érte.

Ausztráliában felfüggesztették az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, mert az utazási korlátozások miatt egyelőre nem lehet folytatni a sorozatot. Az alapszakaszból még hat forduló lenne hátra a rájátszás előtt. A szövetség április 22-én tekinti át újra a helyzetet.

A Skót Labdarúgó Szövetség (SFA) felszólította a klubokat, hogy álljanak le az edzések megtartásával és tartsák be a kormány iránymutatásait a koronavírus-válságban. A legutóbbi egyeztetést követően az SFA a lehető leghatározottabban emlékeztette az egyesületeket, hogy le kell állniuk a tréningekkel és be kell tartaniuk a kormány által javasolt távolságtartást az egyének érintkezésében.

A kanadai top junior jégkorongligákat tömörítő CHL bejelentette, hogy törli három bajnokságának (WHL, QMJHL, OHL) alapszakaszából hátralévő mérkőzéseit, a rájátszást, valamint a három liga közös országos döntőjét, a Memorial Kupát, amelynek május 22. és 31. között a nyugat-kanadai Kelowna adott volna otthont. Legutóbb 102 éve fordult elő, hogy a sportág őshazájában nem hirdettek junior bajnokot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában