la liga

2019.11.15. 19:00

Nem viszik Amerikába a spanyol bajnokikat

A madridi bíróság pénteki döntése miatt mégsem rendezik meg Miamiban a Villarreal-Atlético Madrid spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzést december második hétvégéjén.

A spanyol liga azt akarta elérni, hogy a bíróság utasítsa a szövetséget (RFEF) a mérkőzés külföldi megrendezésének jóváhagyására, de ez nem történt meg. Az ítélet szerint ugyanis

sértené a tisztességes verseny alapelveit, ha a találkozóra az Egyesült Államokban, semleges pályán kerülne sor.

A liga közölte, reményei szerint az ügynek lesz folytatása, mert továbbra sem tettek le az amerikai meccsrendezésről, erre az új terveik szerint február elején kerülne sor.

Az előző szezonban az FC Barcelona-Girona mérkőzéssel voltak hasonló tervei a ligának, de a spanyol szövetség akkor is ellenezte az ötletet.

A ligának 15 évre szóló partneri megállapodása van a Relevant Csoporttal, amelynek lényege a spanyol labdarúgás népszerűsítése az Egyesült Államokban.

A liga szerint a szövetség megakadályozza, hogy bajnoki találkozókat játsszanak külföldön, pedig a Szuperkupát legutóbb Marokkóban rendezték, januárban pedig Szaúd-Arábiában kerül rá sor. Az RFEF ugyanakkor azzal érvel, hogy egy bajnoki meccs érinti a mezőny további 18 csapatát is.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!