dopping

2019.10.25. 15:45

Huszonöt meccset kapott a Phoenix centere

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) a doppingszabályok megsértése miatt 25 mérkőzésre eltiltotta DeAndre Aytont, a Phoenix Suns centerét.

NEW YORK, USA - JUNE 21: DeAndre Ayton puts on the Phoenix Suns 2018 NBA Draft hat after being drafted first overall by the Phoenix Suns during the 2018 NBA Draft at the Barclays Center on June 21, 2018 in the Brooklyn borough of New York, United States. Mohammed Elshamy / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Mohammed Elshamy

Az NBA tájékoztatása szerint a 21 éves játékosnak az egyik mintájában vízhajtó nyomaira bukkantak.

A büntetés idejére a kosaras fizetést sem kaphat.

Ayton a tavalyi játékosbörze első kiválasztottja volt.

Első szezonjában átlagban 16,3 pontot és 10,3 lepattanót szerzett mérkőzésenként,

a Sunsnál viszont abban bíztak, hogy második idényében még jobb lesz majd és a csapat a vezetésével jelentősen javítani tud legutóbbi mérlegén (19 győzelem/63 vereség).

A bahamai sportoló – aki szerdán, az új évad első meccsén 18 pontot és 11 lepattanót szerzett, illetve négyszer blokkolt a Sacramento ellen – közleményben kért elnézést, amiért hibázott. Egyúttal azt hangsúlyozta, hogy a tiltott anyag figyelmetlenség miatt került a szervezetébe, nem szándékosan doppingolt.

Forrás: MTI

Borítókép: DeAndre Ayton a 2018-as drafton New Yorkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában