európai aranycipő

2019.05.25. 13:15

Harmadszor is Messi lett a legeredményesebb focista Európában

Az argentin csatár a labdarúgás történetének első játékosa, aki sorozatban harmadjára nyeri el az aranycipőt.

Barcelona, 2019. április 7. Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Alejandro García

A 31 éves argentin sztárnak már csak egyetlen kihívója volt a Paris Saint-Germain francia világbajnok támadója, Kylian Mbappé személyében, akinek a PSG péntek esti utolsó bajnoki meccsén négy gólt kellett volna szereznie ahhoz, hogy beérje Messit. Mbappé végül egy gólt szerzett a Reims otthonában 3-1-re elveszített meccsen, így 33 találattal zárt a Ligue 1 góllövőlistájának élén, míg Messi 36 alkalommal volt eredményes a Barcelona színeiben.

Az ötszörös aranylabdás argentin támadó ezzel egyben rekordot is felállított, pályafutása során ugyanis immár hatodszor nyerte el az Európai Aranycipőt, amelynek örökranglistáján a Juventus Európa-bajnok, szintén ötszörös aranylabdás sztárja, Cristiano Ronaldo a második, ő négyszer nyerte el az elismerést.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában