egy csodás karrier vége

2019.05.13. 10:40

Elbúcsúzott a szurkolóktól Robin van Persie

Vereséggel búcsúzott el csapata, a Feyenoord közönségétől, de emlékezetes ünneplésben részesült a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Robin van Persie.

Feyenoord's forward Robin van Persie waves to fans during his farewell ceremony during the Dutch Eredivisie football match Feyenoord vs ADO Den Haag at the De Kuip stadium in Rotterdam on May 12, 2019. (Photo by Jeroen Putmans / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Jeroen Putmans

A rotterdami együttes meglepetésre 2-0-ra kikapott vasárnap az ADO Den Haagtól, a visszavonuló 35 éves holland futballista számára azonban így is szép marad a búcsú:

a lelátón hatalmas molinóval köszöntek el tőle, a két együttes játékosai pedig sorfalat álltak neki a 92. percben, amikor a közönség vastapsa közepette cserénél levonult a pályáról.

A 102-szeres válogatott játékos tavaly elhódította a Holland Kupát a Feyenoorddal, nem sokkal később pedig jelezte, hogy még egy szezont vállal.

Van Persie 16 évesen került a Feyenoordhoz, majd megfordult az Arsenalnál, a Manchester Unitednél és a Fenerbahcénál, és tavaly januárban tért vissza Rotterdamba. A válogatottal 2010-ben lett második, 2014-ben pedig harmadik a világbajnokságon.

Ugyancsak a vasárnapi mérkőzésen köszöntek el a Feyenoord szurkolói a vezetőedzőtől. Giovanni Van Bronckhorst 2015-ben vette át a csapatot, amely az ő irányításával 18 év után nyert holland bajnoki címet 2017-ben. A 44 esztendős edző januárban jelentette be, hogy a nyáron távozik, mert új kihívásokra van szüksége.

Forrás: MTI

Borítókép: a búcsú pillanatai Rotterdamban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában