madridi rémálom

2019.03.06. 09:10

A spanyol sajtóban az évszázad vereségéről cikkeznek

Az évszázad vereségéről ír az As című spanyol lap, miután a Real Madrid kedden hazai pályán 4-1-re kikapott az Ajax Amsterdamtól, és ezzel kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

MADRID, SPAIN - MARCH 5: Donny Van De Beek (L) of Ajax celebrates after winning UEFA Champions League Round of 16 second leg match against Real Madrid at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on 5, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

Az újság szerint „az évszázad veresége után fejek fognak hullani” a királyi gárdánál. A BL-búcsú mellett az As sorolja a Real további idei kudarcait: a Barcelona kiverte a spanyol Király Kupa elődöntőjéből, és a bajnokságban is legyőzte szombaton a Bernabeuban, így hátránya 12 pont az éllovas katalánokkal szemben. A Real legutóbbi négy otthoni találkozóját elvesztette, ilyen 15 éve nem fordult elő.

„Az Ajax kitépte a Real szívét”

- fogalmazott a Marca a Real legsúlyosabb hazai BL-vereségéről. Az El Mundo Deportivo pedig

„teljes hajótörésnek” és „abszolút kudarcnak” nevezte a madridiak teljesítményét.

A hollandok a 2-1-es hazai vereség után a 20. percben már 2-0-ra vezettek a Bernabeuban, összesítésben 5-2-vel jutottak tovább.

A mérkőzés góljai:

Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Realnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a BL-ben, azóta négyszer az elődöntőben búcsúzott, négyszer pedig a fináléba jutott, amit kivétel nélkül meg is nyert. Az Ajax legutóbb 2003-ban jutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai klubsorozatban.

Borítókép: a kép önmagáért beszél, Modric összetörten, Donny Van De Beek diadalittasan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában