megoldáskeresés

2019.02.12. 20:53

Ha a szerződés kötelezi a Cardiff Cityt, kifizeti a vételárat

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg az angol élvonalban szereplő walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen, ami a tengerbe zuhant.

A Cardiff City futballklub elnöke, Mehmet Dalman azt mondta: kifizetik a 15 millió fontos vételárat a Nantes-nak a repülőgép-balesetben elhunyt argentin Emiliano Saláért, amennyiben a szerződés erre kötelezi őket.

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg az angol élvonalban szereplő walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait. Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

A brit sajtó arról írt, hogy a Cardiff egyelőre nem akarja kifizetni az átigazolási díjat a Nantes-nak. Dalman most elárulta, hogy a francia klub perrel fenyegetőzik, de ők még várnak a végleges jogi álláspontra.

„Ha a szerződés arra kötelez bennünket, hogy fizessünk, természetesen megtesszük – fogalmazott az elnök a BBC-nek nyilatkozva. – Ha azonban nem, és vannak bizonyos anomáliák, akkor mindenki joggal várja azt tőlem, mint elnöktől és vezetőtől, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva védjem a pozíciónkat. És én pontosan ezt teszem.”

Dalman hozzátette: egyelőre még vizsgálják az esetet, s ez a folyamat eltarthat egy ideig, amikor azonban elegendő információ áll majd rendelkezésre, leülnek a Nantes illetékeseivel és megtalálják a megoldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!