Bajnokok ligája

2018.10.24. 23:22

Messi nélkül is legyőzte az Intert a Barcelona

A Barca 2-0-ra legyőzte az Internazionalét a BL csoportkörének harmadik fordulójában.

Barcelona, 2018. október 24. Marcelo Brozovic, az olasz Internazionale (b) és Rafinha, a spanyol FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának B csoportjában játszott mérkőzésen a barcelonai Nou Camp stadionban 2018. október 24-én. MTI/AP/Manu Fernandez

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernandez

Az argentin támadó karjában szombaton a Sevilla elleni meccs során tört el egy csont. Messi debütálása óta a Barcelona ezt megelőzően 26 összecsapáson lépett pályára a legrangosabb európai kupasorozatban az ötszörös aranylabdás játékos nélkül, ebből húszat megnyert, míg két döntetlen mellett mindössze négyszer kapott ki.

A hiányát ezúttal sem érezte meg komolyabban a katalán gárda, amely támadásban kombinatívan és látványosan játszott, s nem egyszer komolyan megzavarta a milánóiak védelmét.

A vezető gólt Rafinha szerezte az első félidőben, majd Jordi Alba biztosította be a hajrában a három pont megszerzését. Előbbi a Barcelona 78. gólszerzője a BL történetében, ennyi játékos egy klub színeiben sem talált be.

A Liverpool legutóbbi 16 főtáblás meccsén nem kapott ki az Anfield Roadon európai kupamérkőzésen, jó sorozatát a Crvena zvezda felett aratott könnyed sikerrel folytatta. A duplázó Mohamed Szalah 65. tétmeccsén 50. gólját szerezte a Mersey-parti együttesben.

A csoport másik összecsapásán a PSG saját közönsége előtt a 93. percben mentett pontot a Napoli ellen.

Két hosszú ideje veretlen együttes találkozott Dortmundban: a Borussia 13, míg a vendég Atlético Madrid nyolc tétmérkőzés óta nem talált legyőzőre ezt megelőzően. A remek sorozatok közül a német együttesé folytatódott, mivel sima, 4-0-s sikert aratott. Diego Simeone irányításával a madridiak legnagyobb vereségüket szenvedték el.

Iker Casillas tizenegyes hárításával segítette idegenbeli győzelemhez a Portót: az örökrangsort vezető 37 esztendős kapus 171. BL-találkozóján védett Moszkvában a Lokomotiv ellen.

Borítókép: Marcelo Brozovic, az olasz Internazionale (b) és Rafinha, a spanyol FC Barcelona játékosa a mérkőzésen a barcelonai Nou Camp stadionban 2018. október 24-én.

MTI/AP/Manu Fernandez

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában