A szurkolás legmagasabb foka

2018.06.08. 11:00

Ezért szép a futball!

A spanyol válogatott csütörtök esti Oroszországba érkezése összehozta az örök rivális FC Barcelona és a Real Madrid orosz szurkolóit - legalábbis Krasznodarban.

(L-R) Spain's head coach Julen Lopetegui, president of the Spanish football federation (RFEF) Luis Rubiales and Spain's captain and defender Sergio Ramos pose after disembarking from an airplane at Krasnodar airport on June 7, 2018, as Spain's national football team arrives for the Russia 2018 World Cup. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Forrás: AFP

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Az RTR Planeta tévécsatorna beszámolója szerint drukkerek hada, köztük sportiskolások sokasága várta Krasznodarban a 2010-ben világbajnok csapatot spanyol lobogókat lengetve. A szurkolók egy része Barca-, más Real Madrid-mezben, -sapkában vagy -sálban feszített, s elmondták, hogy a vb idején az évközi rivalizálás nem számít, bíznak a spanyolok jó szereplésében, ha nem is az újabb győzelmében, de a döntőbe jutásban.

Miközben a küldöttséget szállító busz kigördült a reptérről, a szurkolók „Iniesta, Iniesta” skandálásba kezdtek, üdvözölve a Barcelonától az idény végén elköszönt, Japánba szerződött középpályást, aki a 2010-es vb döntőjében az aranyérmet érő gólt szerezte.

A spanyol válogatott pénteken nyílt edzésen vesz részt, majd szombaton felkészülési mérkőzést játszik Tunéziával.

Borítókép: A szövetségi kapitány Julen Lopetegui (b-j), a spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales, és Sergio Ramos, a válogatott csapatkapitánya az érkezéskor. A háttérben Isco és Koke kászálódik le a gépről.

AFP PHOTO / Pierre-Philippe Marcou

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában