Amy: A színpadon túl

2021.11.26. 07:05

Kiállítás nyílik a 10 éve elhunyt Amy Winehouse emlékére

A rajongók láthatják az énekesnő kézzel írott szövegeivel és rajzaival teli jegyzetfüzeteit, valamint híres kék Daphne Fender Stratocaster gitárját.

Amy Winehouse emlékére új kiállítás nyílik Londonban. Az Amy: Beyond the Stage, vagyis az Amy: A színpadon túl című kiállítás, amely a 10 éve elhunyt énekesnő személyes tárgyai, fotói mellett egy művészi installációt is bemutat, péntektől látható a Design Museumban.

Winehouse számos ruháját és fellépőruháját is megtekintheti a közönség. Az április 10-ig tartó kiállítás összeállításában részt vett Naomi Parry, az énekesnő egykori stylistja is. A bemutatott felvételeken pedig Winehouse családja körében, nyaralásokon, vagy világsztárrá válása előtti fellépésein látható.

A kiállítás fókuszában azonban Amy Winehouse zenéje és énekesnői jelentősége áll.

A rajongók láthatják kézzel írott szövegeivel és rajzaival teli jegyzetfüzeteit, híres kék Daphne Fender Stratocaster gitárját. A művészi installáció egy 2007-es fellépésén alapul, amelyen elénekelte Tears Dry On Their Own című dalát.

A Black to Black című második stúdióalbumával 2006-ban vált pillanatok alatt világhírűvé, a lemezt több mint 20 millió példányban vásárolták meg. Az énekesnő számára azonban a hírnév hamar túl nagy teherré vált, alkohol- és drogproblémái lettek. A brit bulvársajtó egészen 27 éves korában, 2011. július 23-án alkoholmérgezés miatt bekövetkezett haláláig minden lépését követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!