Year 3

2019.11.12. 11:40

Steve McQueen fotóiból nyílik kiállítás Londonban

Az Oscar-díjas brit filmrendező, képzőművész és forgatókönyvíró több mint 76 ezer londoni kisiskolást örökített meg.

British artist and filmmaker Steve McQueen poses at the Tate Britain at the opening of a photographic project to take pictures of all Year 3 school children in London on November 11, 2019. (Photo by Tolga Akmen / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

A McQueen és csapata által készített csaknem 3 ezer osztálykép a Tate Britain múzeumban kapott helyet, és több mint 600 fotót óriásplakátként is látni lehet – egyfajta szabadtéri kiállításként – hirdetőtáblákon szerte Londonban.

A 7-8 éves diákok egyenruhában vagy saját ruháikban mosolyognak a kamerába.

A Year 3 című kiállítás kurátorai szerint a tárlat „sokat ígérő portré a felnövő nemzedékről”.

A képeken szereplő gyerekek különböző intézményekben, magán- vagy állami iskolákban tanulnak, egyesek speciális oktatásban részesülnek, és vannak közöttük, akik otthon tanulnak.

„Nagyjából hétéves korban jön el az idő, amikor az ember elkezd rájönni, hogy a családjánál vagy a baráti körénél egy sokkal nagyobb valaminek a tagja, és ez a nagyobb valami a társadalom” – mondta James Lingwood, a fotók bemutatását városszerte megvalósító Artangel nevű művészeti szervezet társigazgatója.

A három és fél évnyi munka eredményeként megszületett kiállítás 2020 májusáig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!