Krimi

2024.02.11. 06:37

Brutális: portyázó hiénák végeztek ki egy embert

Portyázó hiénák megöltek egy embert, kettőt pedig megsebesítettek a kenyai főváros határán, a Nairobi Nemzeti Park tőszomszédságában működő Multimédia Egyetem közelében - közölték kedden a hatóságok.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: MSMondadori

Az egyik sérült, Kevin Mwendwa egyetemi hallgató az egyik hüvelykujját vesztette a nemzeti park mentén vezető úton hétfő éjjel történt támadásban. 

A kenyai vadvédelmi hatóságnak (KWS) helyszíni vizsgálatára küldött csapata ezután találta meg a halálos áldozat testrészeit. 

Az Anthony Pasha néven azonosított férfival rokonai szerint tűzifa gyűjtése közben végeztek a hiénák.

A KWS szakemberei altatólövedékkel ártalmatlanná tettek és megvizsgáltak egy környéken bóklászó hiénát annak megállapítására, hogy hordoz-e veszettséget vagy más betegséget, majd megkezdték a környező hiénafalkák felkutatását.

A hiénatámadás után az egyetem több száz hallgatója tartott forgalomkorlátozó utcai tüntetést Nairobiban, illetve azon az úton, ahol a támadások történtek, hogy a főváros környékén jelenleg szabadon bóklászó vadállatok elleni elégtelen biztonsági intézkedések miatt tiltakozzanak. A rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására. "Az egyetem nem biztonságos, mert a nemzeti park közelében vagyunk. A kormánynak talán korlátoznia kellene az állatok mozgását" - mondta a tüntetésen a Multimédia Egyetem egyik hallgatója.

A Nairobi peremén egyre gyakoribb hiénatámadások miatt - amelyek legutóbb egy tízéves helyi kisfiú is áldozata lett - a vadvédelmi hatóság januárban útmutatót adott ki az alapvetően dögevő vadállatokkal való helyes viselkedésről. "Ha hiénával találkozunk, addig ne mozduljunk, amíg ő nem teszi. Hogy elriasszuk, legyünk hangosak, nézzünk agresszívan a szemébe, és tűnjünk ijesztőnek!" - tanácsolták.

Borítókép: illusztráció

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!