Megmenekültek

2023.11.04. 08:00

Csaknem ezer macskát mentettek meg a vágóhídtól az állatvédők

Az illegális állatkereskedőkre a rendőrség csapott le.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lexis_Jan

Az európai kultúrkörben a macskák, mint házikedvencek vannak jelen, azonban akadnak olyan országok, ahol csemegének számít a hobbiállat húsa. Nemrég a kínai rendőrség csaknem ezer macskát mentett ki egy vágóhídra tartó teherautóból.

 A macskakereskedők ráadásul egy olyan illegális hálózatot alakítottak ki, amelyben a húsok eredetét meghamisítva sertés- és birkahúsként árulták terméküket.

Az eset újabb élelmiszer-biztonsági aggályokat vetett fel Kínában – számolt be az esetről a CNN alapján a Metropol.

A macskák begyűjtésére használt járművet állatvédők tippjei alapján csípték el a hatóságok, amelyek szerint az üzlet több mint 7 millió forintnyi bevételt hozott volna a macskamészárosoknak, mivel egy állat feldolgozása során 4-5 kiló húst tudnak fogyasztásra alkalmassá tenni.

Az országbán az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen ételhamisítással kapcsolatos ügy: egy helyi főiskola étkezdéjében nemrégiben patkányfejet találtak, amit kacsanyakként árultak. Azonban a viszgálatok kiderítettéh, hogy valójában rágcsálóból készült az ebédre szánt étel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!