Iszonyatos lelet

2022.08.21. 06:00

Árverésen vett bőröndöket a gyanútlan család, emberi maradványok voltak bennük

Két általános iskolás korú kisgyermek maradványait azonosították azokban a bőröndökben, amelyeket egy aucklandi raktárárverésen megszerzett tárgyak között találtak a múlt héten.

Forrás: Shutterstock

A maradványok feltehetően már hosszú évek óta lehettek a raktárban. Az áldozatok életkorát öt és tíz év közöttire becsülték a szakértők - közölte az új-zélandi rendőrség. 

A bűnügyben nyomozó Tofilau Faamanuia Vaaelua elmondta: az ügy felderítését nehezíti, hogy a gyermekek halála és maradványaik megtalálása között hosszú idő telt el.

"A két gyermek maradványait két azonos nagyságú bőröndben találták meg. A bőröndöket az  aukción megvásárló család nem hozható kapcsolatba a bűnténnyel" - fűzte hozzá a nyomozó.

Az új-zélandi rendőrség az Interpolt is bevonta az ügy felderítésébe. A hatóságok átvizsgálják a raktár tartalmát, amelyből kiderülhet, hogy kik voltak az áldozatok.

Vaaelua azt is elmondta, hogy DNS-vizsgálattal már jelentős előrelépést tettek az áldozatok azonosításában, és mindent elkövetnek a gyerekek haláláért felelős személy vagy személyek megtalálásáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!