új néven

2018.03.18. 16:04

Nevet változat a Philips Lighting

A világ legnagyobb fényforrásgyártóját ezentúl Signify néven kell keresni.

A holland cég közleményében azt írta, hogy az anyavállalattal, a Royal Philips-szel fennálló licenc-megállapodás alapján a Signify továbbra is a Philips márkanevet használja még egy ideig.

A Royal Philips 2016 májusában tőzsdére vitte Philips Lighting leánycégét, amelyben azóta fokozatosan csökkenti a részesedését, nemrég 18 százalék alá vitte azt. A Philips Lighting március 19-től az amszterdami tőzsde Euronext mutatójából átkerül a szűkebb, a 25 legnagyobb céget tömörítő AEX mutatóba.

A Philips Lighting 6,965 milliárd euró bevételre tett szert tavaly, az adózott eredménye 281 millió euró volt. A Philips Lighting élen jár az újszerű LED-es világítási megoldások fejlesztésében, eladásainak több mint a felét teszik ki ezek a termékek.

A Philips Lighting a világ több mint 70 országában van jelen, dolgozóinak a száma meghaladja a 32 ezret. A cég piaci tőkeértéke több mint 4,4 milliárd euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!