Bulvár-celeb

2023.08.27. 09:45

Egy fagyigép miatt 3 vendég meghalt, 3 másik pedig kórházba került

A hat érintett személy február 27. és július 22. között került kórházba: a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy ugyanaz a Listeria-törzs indokolta náluk a kórházi kezelést. A három túlélő közül ketten azt mondták, ugyanabban az étteremben fogyasztottak el egy turmixot, mielőtt megbetegedtek – írja a Bors.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Az áldozatok Listeria baktériumokkal szennyezett turmixot ittak egy tacomai étteremben, Washingtonban - adta hírül a CNN.
A hivatalos bejelentések szerint a nyomozók megállapították, hogy a járványt egy nem megfelelően fertőtlenített fagylaltgép okozta a Frugals nevű étteremben. 

A közlemény szerint a baktérium 70 napig a fertőzött étel elfogyasztása után még lappanghat, a fagylaltgépeket pedig egészen augusztus 7-ig használták.

A Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött élelmiszer által kiváltott, súlyos megbetegedést liszteróriznak szokás nevezni, és az élelmiszerekben gyakran előfordul ez a kórokozó. 

Megbetegedést általában akkor okoz, ha nagyobb baktériummennyiség van jelen, illetve a legyengült szervezet (úgy, mint idős, beteg emberek, csecsemők vagy várandós anyák) esetében van kitéve az egyén fokozott veszélynek. A fertőzés tünetei közé tartozik a láz, az izomfájdalom, a hasmenés vagy más gyomor-bélrendszeri problémák. Egyéb tünetei közt szerepel a fejfájás, a zavarodottság érzete és görcsök.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!