Évtizedes titok

2022.09.12. 16:25

Diana haláláról és a királynő döntéséről vallott Anna hercegnő

Egy 25 évvel ezelőtti sérelmet tisztázott Anna hercegnő.

Forrás: AFP

Az ITV Newsnak adott 2017-ben interjút II. Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő. A riportot most adták le először, hiszen a beszélgetést direkt felvették az uralkodó esetleges halálára készülve. A beszélgetésben a királynő egyetlen lánya megható szavakkal emlékezik az édesanyjára és a szülei hét évtizeden át tartó stabil házasságára.

Az interjú során azonban szóba került Anna hercegnő egykori sógornője, az 1997-ben elhunyt Diana hercegné is. Az autóbaleset után a királyi család népszerűsége gyors zuhanásba kezdett, és nem csak az összeesküvés-elméletek miatt.

 Sokan bírálták a királynőt, hogy a hercegné halála után a skóciai Balmoralban maradt a családjával, ahelyett, hogy rögtön Londonba utazott volna, ezzel támogatva a népet.

Ezen döntése miatt szívtelennek tartották az uralkodót, de Anna hercegnő most pontot tett az ügy végére, és elárulta, miért döntött így az édesanyja 25 évvel ezelőtt.

Anna hercegnő II. Erzsébet koporsójánál Balmoralban.
Forrás: AFP

Szerintem anyám pontosan helyesen cselekedett. Minden józan gondolkodású szülő hasonlóan cselekedett volna. Nem akarta őket Londonba citálni, de magára sem akarta hagyni őket. Azzal mi jót tett volna nekik? Az, hogy ebben az esetben az unokáit helyezte előtérbe és Skóciában maradt, abszolút a legjobb döntés volt a részéről

– fogalmazott az interjúban Anna hercegnő. „Nem hiszem, hogy bárhol máshol jobban meg tudtak volna birkózni a gyásszal. Az egyetlen jó dolog akkoriban az volt, hogy olyan helyen tartózkodtak, ami biztonságot adott nekik, olyan emberek között, akik megértették őket.”

– tette hozzá a Daily Mail tudósítása szerint a királyi hercegnő, jelezve, hogy ha az ő kezében van a döntés joga, ugyanígy cselekedett volna – írja a Ripost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!